Kosten website laten maken op een rij.

De kosten voor het laten maken van een website kunnen variëren tussen de €200,- en €50.000. Hoeveel het ontwerpen van een website jou daadwerkelijk zal kosten hangt af van het soort website dat je wil laten maken. In dit bericht gaan we specifiek in op de kosten die jij kunt verwachten. Wil je graag meer informatie over waar je rekening moeten houden bij de vormgeving van je nieuwe website? Lees dan ‘Wat kost een website?’

Een website is tegenwoordig niet meer te missen. Het is het visitekaartje van je bedrijf en een van de eerste zaken die een (potentiële) klant bekijkt. Ieder bedrijf profiteert van het hebben van een professionele website. Maar hoeveel kost een website laten maken eigenlijk?

Hoe worden de gemiddelde kosten voor je website bepaald?

De belangrijkste factoren die de kosten van de website beinvloeden zijn:

  • het aantal pagina van je website;
  • jouw eisen qua functionaliteiten;
  • een template of uniek design;
  • hoeveel tijd ben je bereid zelf in de website te steken?

HINT! Je kan veel kosten besparen door zelf alvast na te denken over de lay-out van je website door bijvoorbeeld gebruik te maken van voorbeeld websites. Op deze manier is de webdesigner minder tijd kwijt aan het ontwerpen van een design voor jouw website.

Aantal pagina’s
Het aantal pagina’s is een belangrijke factor die van invloed is op de kosten van jouw nieuwe website. Iedere pagina dient opnieuw te worden vormgegeven en kost meer tijd. In de praktijk kan je veel pagina’s besparen door meer informatie op één pagina te zetten. Tevens voorkomt dit dat bezoekers veel moeten klikken in de website.

Functionaliteit eisen
Je eisen qua functionaliteit van de website spelen een grote rol in de uiteindelijke kosten. Een simpele website die alleen fungeert als visitekaartje zal minder kosten met zich mee brengen dan een uitgebreide website waar vele extra tools in verwerkt zijn zoals een webshop. In de basis zijn onze website compleet en worden standaard geleverd met contactformulier, sociale media iconen en contactbuttons. Verder zijn onze websites altijd responsief op mobielscherm.

Premium template of uniek design
Bij het ontwerpen van een nieuwe website heb je de keuze uit een bestaand template, een template of maat of een uniek design speciaal compleet naar jouw wensen te laten ontwerpen. De keuze is een belangrijke factor in de prijsbepaling. Dit heeft weer te maken met de hoeveelheid tijd die een webdesigner nodig heeft. Een bestaand template aanpassen is de goedkoopste keuze. Het op maat maken van een bestaand template is de beste keuze. De webdesigner kan gebruik maken van een goede basis en deze op maat maken naar jouw wensen. Het vormgeven van een compleet uniek ontwerp is de duurste keuze. Je hebt dan wel de mogelijkheid om alles volledig naar eigen wens in te richten..

HINT! Je kan dus op kosten besparen door een template op maat te laten maken naar jouw wensen in plaats van je hele website uniek te laten ontwerpen.

Tijd investeren website
Bij het ontwerpen van de website kan je veel kosten besparen door zelf de teksten en afbeeldingen voor je website aan te leveren. Mocht je graag goede webteksten en foto’s willen laten maken is dat ook altijd mogelijk. Houdt bij het aanleveren van teksten rekening met de lengte van de tekst en gebruik een pakkende schrijfstijl. Als je kiest om zelf afbeeldingen aan te leveren houdt dan rekening met de grootte en afmetingen van de afbeeldingen. Dit is belangrijk omdat je website traag wordt van grote bestanden.

Kosten website laten maken op een rij

Soort websiteKenmerkenGemiddelde kosten ontwikkelen websiteMaandelijkse kosten
Simpele website
(bv. visitekaartje of one-pager)
Simpel template (op maat) zonder extra functionaliteitentussen €200 en   €1.000vanaf €19 en meer
Goede websiteProfessioneel template (op maat) zonder extra toolstussen €1.000 en €2.000tussen €19 en €49
Professionele websiteUniek webdesign met extra toolstussen €2.000 en €5.000tussen €35 en €59
Op maat gemaakte websiteVolledig uniek webdesign met extra toolstussen €5.000 en meervanaf €59 en meer